Hemşirelik Bakım Standartlarını Geliştirme Çalıştayı
13 Mayıs 2022

Lüleburgaz Devlet Hastanesi olarak;

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kapsamında ‘Hemşirelik Bakım Standartlarını Geliştirme Çalıştayı’ düzenlendi.

Hastanemiz konferans salonunda düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Kırklareli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Özlem Özdemir katıldı.

Hastanemiz Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Kerime Gamsız’ın moderatörlüğünü yaptığı panele Başhekim Opr. Dr. Aşkın Akkuş, hastanemizde görevli hemşireler ve hastanede stajlarını yapan hemşirelik bölümü öğrencileri katıldı.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Kerime Gamsız; “2 yıldır süregelen olağanüstü koşullar sebebiyle birçok toplantı çevrimiçi ortamlarda yapıldı. Alınan tedbirlerin sonlandırılmasıyla yüz yüze platformda buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanın doğduğu andan itibaren varlığını sürdürebilmesi için bakıma muhtaç olması hemşireliğin var olma ve vazgeçilmez olma sebebidir. Bugün hemşireler verdikleri bakımın kalitesiyle sağlık sisteminin mihenk taşı olmuş ve profesyonel bir meslek grubu haline gelmişlerdir. Bizler de hastanemiz özelinde bilimsel çalışmaları destekliyor, bu tür çalışmaları artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Dr.Öğr .Üyesi Özlem Özdemir ‘Hemşirelikte Güncel Yaklaşımlar’ konulu sunumunu yaptı.

Ardından ‘Kliniklerde SWOT Analizi Çalıştayı’ ile etkinlik devam etti. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Kerime Gamsız ve Diyabet Eğitim Birimi Hemşiresi Serenay Metiner’in moderatörlüğünde, Eğitim Birimi Hemşiresi Füsun Söker’in raportörlüğü ile çalıştay yürütüldü. Çalıştayda birbiri ile ilişkisi olmayan klinikler eşleştirildi ve her gruptan bir sözcü seçilerek SWOT Analizleri yapıldı. Çalıştay raporu hazırlandı.

• s2.jpeg
  • s5.jpeg